top of page
  • Skribentens bildGyösh Baka

När de osynliga hamnar på tapeten - del 1

Uppdaterat: 21 apr.

Idén att lyfta fram de osynliga tjänstefolket i ett slott kommer från Mickes tidigare utställningar. Han skrev ett brev till Salsta slottets slottsherre, Niclas Malmberg, att vi har en projektidé, och fått svar inom två timmar: kom och berätta!

Vi åkte dit i en februari, först åkte vi vilse, sedan åkte vi runt och till slut hamnade vi där i 1600–1900-talets slott. Vi hann inte ens ta av våra jackor medan Niclas redan har frågat: berätta! Och vi berättade. De rika, de pampiga, de glittrande syns – men de som bar samhället de syns inte. Dem ville vi lyfta fram och visa upp i guldramar, på installationer, statyer och bleka antydan på sköra blad, kanske förstärka deras liv med slottets ljud från en inspelad, abstrakt ljudsymfoni.

Och nu har vi ett avtal mellan företagen Östergrens och Alla tiders slott och kultur, och det gäller på en utställning på hela Salsta slottet mellan 2024.05.26 – 2024.09.15 i Vattholma.Under ett nästa besök i februari gick vi på en guidad tur med Niclas och sedan själva på pigornas väg på baktrapporna från botten upp till slottets maffiga vind, och kom hem med runt tusen bilder på våra kameror. Inte färre i antal även på idéer och tankar hur och vad skulle vi önska att göra där under en kommande utställning! Projektet börjar här:


ATT VANDRA RUNT


SLOTTSVINDENS MAGISKA VÄRLD


ATT SE EFTER DETALJERNA

163 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page