top of page
  • Skribentens bildGyösh Baka

När de osynliga hamnar på tapeten – del 3

Uppdaterat: 21 apr.

HJÄLP! det är knappt en månad kvar till vårt hittills största konstprojektet slut.

Den 26 maj kommer vår vernissage äga rum på Salsta slottet i Vattholma, strax utanför Uppsala.


Under vårt skapande är det en ständigt balansgång hur mycket det osynliga och namnlösa tjänstefolket ska synas utan att dominera i slottets pampiga miljö, att bjuda in dem i dessa rum där de aldrig fick finnas till fullo. Släppa fram de genom tapeten och inmurade dörröppningarna, att färdas inte bara i det tysta, på mörka gångar bakom väggarna, utan nu inne i ljudet och i ljuset.  


Några bilder hur vår skapande-process pågår:

Vi har åkt till slottet några gånger för att mäta, testa, ta färgprov. Sedan har skapat ett anslag med alla rum, och jag började med de större gestalterna i människostorlek. Pigor som stiger in, lakejen, som står framför en siden-tapet, fältskärens skåp, köksgossens dröm.
Micke skapar monoliter med ansikten som har starka känslor och djupa tankar, det är lätt att känna igen oss i dessa människors blickar.Jag kommer att placera stora blyertsporträtt bland de oljemålningarna som finns på slottet, i guldramar.Förutom dessa tillverkar jag installationer som kläder, genomskinliga teckningar och brev ... och fortsättning följer, för är inte alla dessa klara än.Hjälp, det är bara några veckor kvar!

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page